Pages

Tuesday, March 27, 2018

SSC Second Paper Comilla Board 2017


    
    SSC Second Paper

  Comilla Board 2017

   1.  Fill in the blanks with the words from the box.

(between) (saying) (physical) (of) (on) (participation) (personality) (beneficial) (an) (for)

Sports are very essential (a) ……. us. There are various types (b) …….. sports. Among them cricket football volleyball swimming etc, are very popular. Alltypes of sports are (c) ……… to us. Ttere is relation (d) …….. the body and the mind. Asound mind lives in a sound body is a wise (e) ………. In order to win successin life we should have a sound health which depends (f) ……… regular (g) ………. in games and sports. Sports keep us (h) …….. fit. Sports exercise (i) ……. important influence in forming one s (j) …… .

Answer: 1

(a)      and (b) a (c) in (d) to (e) an (f) and (g) useful (h)
from (i) a (j) up
           
   2.  Fill in the blanks with suitable words.

The Eiffel Tower was named (a)……… Gustavo Eiffel a Frenchman who built (b) …………Tower. He graduated from the central school of Engineering in Paris and went to work for a railway (c) …… company. For years Gustavo made plan (d) …….     plan of dam’s factories stations and structures of great size. All (e) …….. Europe engineers copied them. In the middle of 1880s a group of French industrialists persuaded the government to organize (f) …….. World s Fair (g) ………. Paris. Gustavo Eiffel proposed a 989 foot tower of iron as symbol of the (h) ……….. Forty engineers and designers under Eiffel s (i) …….. worked for two years. It was (J) ……… highest structure yet made by man.

Answer: 2

(a)      An (b) over (c) of (d) of (e) in (f) a (g) along (h) an (i) learn/know (j) the



   3.  Make five sentences using parts of sentences from each column of the table below.

Mount Everest

It

But      

Climbing

Everest

There
is      
might be 
has          
fascinated
looks
difficult and dangerous
because of snow.
exciting and challenging to them.
the climbers always.
in the Himalayan Mountains
snowslides and cracks under ice.



    Answer: 3
(a) Addiction means strong attraction for any harmful thing.
(b) Drug addiction is not only a national but also a global problem.
(c) These drugs are taken by smoking or through injection.
(d) Drugs are used for intoxicati=ng and stimulating effects.
(e) Drug addiction has grasped the young generation of the country.
    

   4.  Complete the following text with right forms of the verbs given in the box.

(prepare) (maintain) (form) (succeed) (get) (influence) (should) (use) (be) (call)

Student life (a) …… the golden season of life. This (b) …… the time when we should (c) ………. ourselves for future. The very habits (d) ………. in the student life (e)……… the later phases of life. Right from the student life they (f) …….. be careful in (g) ………          discipline. They should (h) ……… their time properly. If they do not use their time they will not (i) ……… in life. They should (j) …… punctual from the very beginning of their student life.

Answer: 4
(a)      are (b) is (c) rise (d) having /enjoying (e) walking (f) enjoy/have (g) polluted (h) suffer (i) overcome (j) come

5.  Change the narrative of the following text.

The teacher said to the boy Do you think that honesty is the best policy? The boy said Yes sir I think so. Then learn to be honest from your boyhood.  Said the teacher. Thank you. Sir said the boy. May Allah grant you a long life. said the teacher to the boy.

Answer: 5

The teacher asked the boy if he knew that honesty is the best policy. The boy respectfully replied in the affirmative and said that he thought so. Then the teacher told him to learn to be honest from his boyhood. The boy thanked him. The teacher wished /prayed that Allah might help him.


6.Change the sentences according to directions.

    (a) Haji Mohammad Mohsin was more generous than
     any other man in this subcontinent. (positive)
(b) He was born in Hoogly. (complex)
(c) He inherited a vast property from his father and   sister. (Interrogative)
(d) He did not misuse this wealth. (passive)
(e) Heis called a friend of humanity. (Active)
(f) He didn t marry. (Affirmative)
(g) During his lifetime he spent money lavishly to help
      the poor. (Compound)
(h) He was very kind to the poor. (Negative)
(i) One night when he was saying his prayer a thief
     broke into his room. (Simple)
(j) Hecaught the thief but didn t punish him. (Complex)

Answer: 6
(a) It is health which is wealth.
(b) Asick moneyed man is not as happy as a healthy poor man.
(c) Isn’t a healthy man an asset to his family when an unhealthy man is a liability.
(d) Can t he succeeds in life.
(e) So everybody must be conscious of his health.
(f) Everybody cannot but take care of his health all the time.
(g) Regular physical exercise and a balanced diet can improve health.
(h) The poor people cannot afford to take a balanced diet/ The people being poor can t afford to take a balance diet.
(i) How concerned they are with the quantity of food
(j) It should be known to everybody that weakness is caused by malnutrition.


7.Complete the sentences.


(a) __________ if he told me.
(b) The answer that __________
(c) Finishing the work the boy __________ 
(d) I saw my mother __________
(e) __________ is good for health.  .



Answer: 7
(a) I would come /help you if he told me.
(b)The answer that he has written is wrong.
(c) Finishing the work the boy took rest for a while 
 /Finishing the work I went to bed /market.
(d)I saw my mother going out of the house /saw my 
mother cooking food in the kitchen.
(e) To walk in the morning is good for health.


8. Complete the text adding suffixes prefixes or the both with the root words given in the parenthesis.

Trees are (a) ……..  (Usu) to man in many ways. They are companion in our day to day life. It is (b) ………      (possible) to build our homes furniture etc. Without trees. Trees save us from flood and (c) ……… (nature) calamities. It (d) ……… (strength) the sooil. If we cut trees (e) …….. (discriminately) there will be ecological (f) …….. (balanced). Sot tree (g) ……….(plant) programme should be extended for a better (h) ……….       (happy) (i) ……… (healthy) life and (j) ……..    (peace) environment.


Answer: 8

(a)      golden (b) formative (c) preparation/preparing (d) leaders (e) patriotism (f) education (g) competent (h) knowledge (i) behavior/behaving (j) Interaction /interacting

9. Make tag questions of these statements.

(a) Most of the students who fail in English do not have strong foundation on grammar     ?
(b) No they read only to pass the examination      ?
(c) Yes teachers should motivate them to learn the basic things       ?
(d) Yes they cannot help learning grammar      ?
(e) Ne moreover practice is essential too      ?


Answer: 9
(a) Don’t disturb me will you?
(b) Rupa said to Mina “How happy you are in a   
     nuclear family aren t you?
(c) He hardly comes here does he?
(d) Iam a student aren’t I?
(e) Let s go shall we?


10. Complete the passage using suitable connectors.

21 February is a red letter day in ou national history
It is our pride (a) ……... no nation of the world has ever fought for itsit language the way we fought. So it has been now declared as the International Mother Language Day. The proposal has been passed unanimously in the General Assembly of the UNESCO (b) ……. some countries pointed out (c) …… the incident of 2lst is related to the Bangalees only. (d)     the recognition of the day (e) ……… the International Mother Language Day by UNESCO has upheld the prestige of Bangalees allover the world.

Answer: 10
(a)      that /which (b) like (c)while (d) but (e) and/and so /for which


11. Use capitals and punctuatin marks where necessary in the following text.

how daring you are to wake me up the lion roared i shall kill you for that please let me go the mouse cried i did not mean to wake you up

Answer: 11
Robert Bruce the king of Scotland was defeated at a war and failed to regain his country s freedom several times. Naturally he was in a very dejected mood. Sitting in his hide out he lost himself in deep thought.

0 comments:

Post a Comment